30.05.2016 – ΑΕΓΕΚ: Ανακοίνωση για συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΑΕΓΕΚ

Wpaegadmin/ May 30, 2016/ Announcements

Η εταιρία ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι την 30.05.2016, κατά την έκτακτη εξ αναβολής Γενική Συνέλευση των μετόχων, στο πλαίσιο των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης,  εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ορίσθηκαν τα ανεξάρτητα μέλη αυτού.

Μετά την ως άνω εκλογή, η συγκρότησή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα καθώς και η παροχή δικαιωμάτων εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρίας έχουν ως ακολούθως:

  1. Η συγκρότησή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα έως τη λήξη της θητείας του, δηλαδή έως τις 30.06.2019,  είναι η ακόλουθη:

 Σωτήριος Γαβριήλ                                   Πρόεδρος  και Δ/νων Σύμβουλος /Εκτελεστικό Mέλος

Ιωάννης ΓαΪτανάρος                                Αντιπρόεδρος /Εκτελεστικό Μέλος

Μαρία Σαρηγιάννη                                  Μη  Εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Σίμος                                        Μη Εκτελεστικό Μέλος

Δημήτριος Παπαδημητρίου                   Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Χριστόφαλος                             Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ροδάνθη Παπαγιαννάκη                        Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

Νικόλαος Κουτσούκαλης                       Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Χριστόπουλος                        Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

  1. Την εταιρία εκπροσωπεί και δεσμεύει, με την υπογραφή του και την εταιρική σφραγίδα, ο κος Σωτήριος Γαβριήλ Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος.
  2. Ο κος Ιωάννης Γαϊτανάρος , Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος, είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (Master of Business Administration) με ειδίκευση International Business  του Πανεπιστημίου NORTHEASTERN UNIVERSITY   της Βοστώνης και μέλος του ΤΕΕ . ‘Εχει διατελέσει στέλεχος εταιριών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό (CALSON INTERNATIONAL INC), Γενικός Δ/ντής της Μικτής Ελληνορωσικής Βιομηχανίας «ΔΗΜΗΤΡΑ», δ/νων Σύμβουλος στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Α.Ε. , αναπληρωτής Δ/ντής στην Κ/ξία ΑΕΓΕΚ – ΜΕΤΩΝ για την κατασκευή του έργου ΝΑΒΙΠΕ (Πλατυγιάλι Αστακού), μέλος του συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. Από το 2007 διετέλεσε Δ/ντής Κατασκευής έργων Η/Μ της αναδόχου Κ/ξίας του έργου ΣΤΑΘΜΟΙ της Γραμμής 3 ΜΕΤΡΟ, ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από το 2010 έως σήμερα είναι Δ/ντής Ανάπτυξης Έργων Παραχώρησης και Ιδιωτικών Έργων της εταιρίας ΑΕΓΕΚ.  Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1960.

– Η κα Μαρία Σαρηγιάννη, Μη Εκτελεστικό Μέλος, είναι Δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω), Απόφοιτος του Νομικού τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ. Εχει διατελέσει δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του ομίλου εταιριών ΕΤΕΠ – ΜΕΤΩΝ  και της εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ η οποία συγχωνεύθηκε το 2006 με απορρόφηση από την ΑΕΓΕΚ, με την οποία συνέχισε την συνεργασία της και από το 2008 , μετά την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου  της ΑΕΓΕΚ και την απορρόφησή του από την ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., είναι δικηγόρος της τελευταίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

–  Η κα Ροδάνθη Παπαγιαννάκη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, είναι Διπλωματούχος Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Business Administration)  DEREE COLLEGE . Εχει διατελέσει στέλεχος διαφημιστικών και φαρμακευτικών εταιριών, ενώ από το 1978 έως και το 2004 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε εργάστηκε ως στέλεχος του PRiVATE BANKING της Δ/νσης Πίστης , της  Δ/νσης Επενδύσεων και Κεφαλαιαγοράς, της Δ/νσης Ανάπτυξης και του Γραφείου Διοικήσεως της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.

Share this Post